Hur arbetar vi?

Personlig vägledning för hållbar förändring

Med en effektiv metod hjälper vi dig att nå dina mål

 

METODER OCH VERKTYG SOM STÖD

På vår hälsomottagning arbetar vi med olika metoder och verktyg som hjälp för att bygga upp en glädjefull relation till mat och sunda levnadsvanor anpassade till ditt vardagsliv.

Vi arbetar med alla faktorer som berör maten och styr ditt ätande på fel väg, så som hälsostress, tröstätning, sötsug till stress i vardagen och allmänt osund livsstil. Din vikthistoria är unik och är viktig att ta hänsyn till vid en förändringsprocess. Våra mål är att vägleda dig till rätt energibalans i kroppen och en trivselvikt samtidigt som vi hjälper dig att få dina nya levnadsvanor hållbara för framtiden och inte bara en “quick fix”.

Att ändra livsstil handlar inte bara om vad du stoppar i tallriken eller vikten, utan även om hur du tänker runt mat, hur du lever i din vardag och hur din relation maten verkligen ser ut. Därför blir det viktigt att ta hand om och arbetar med alla dessa områden som är grunden till en god hälsa.

 

ÄMNEN SOM VI BERÖR I VÅRA PROGRAM

Kost och energibalans för att må bra
Kroppens rörelse till fysisk aktivitet
Hur våra känslor styr ätandet
Stressens påverkan på hälsan
Vanor och våra tankars makt

METODER VI ARBETAR MED:

  • Modevi metoden tar fram ett naturligt sätt att leva med maten som leder dig till att ha roligt i köket, så du kan njuta av mat utan dåligt samvete och samtidigt få dig att hitta din specifika energibalans där du känner dig nöjd med både din kropp och vikt.
  • Franska Fastemetoden är ett effektivt program som hjälper dig att starta om från början igen med en näringsrik fasteperiod som sedan stegvis leder dig tillbaka till en balanserad och hälsosam kost. Programmet ger en kick till trög viktnedgång och kan även användas som små minikurer.
  • Skandiform är ett utbud av smakrika näringsprodukter från Frankrike. Ett verktyg för att styra upp måltider vid behov och kan användas i kombination med personligt anpassade viktprogram.

 

Boka ditt möte här!

20180912_103617

Låt maten bli en glädje inte en fiende i ditt liv!

Tina Gloaguen
Kost och hälsopedagog – Mat och Ätbeteende