Om oss

 

Att leva med maten – En relation för att må bra

 

”Att leva med maten – En relation för att må bra” är mina ledord och jag arbetar med livssituationer ur ett större perspektiv. Det är genom en bättre förståelse för de underliggande orsakerna som ligger bakom en övervikt eller ett osunt ätbeteende som vi hittar de rätta lösningarna och som möjliggör hållbara förändringar. Att bli slav under felaktiga tankemönster, känslomässigt ätande, inre och yttre stress är bara några bitar som jag arbetar med.

Med en fransk dietistutbildning bakom mig specialiserar jag mig inom området övervikt som jag har arbetat med i över 25 år. Grundar Skandiets Hälsocenter i Stockholm år 2000 efter hemkomst till mitt ursprungsland och har tagit med mig en bit av den franska matkulturen som idag har utvecklats till en arbetsmetod ”Modevi metoden”.

År 2011 bygger jag upp VOP viktopererad.se, ett specifikt center för personer som valt viktsoperation som verktyg vid övervikt. Medverkade i uppbyggnaden av en kirurgklinik 2007 och insåg då vilka svårigheter och utmaningar en operation innebär och med den aktuellt bristande eftervården så har det blivit en av mina specialinriktningar.

 

20180912_103617

Låt maten bli en glädje inte en fiende i ditt liv!

Tina Gloaguen
Kost och hälsopedagog inom mat och ätbeteende

Grundare till Skandiet Hälsocenter och VOP viktopererad.se

Mobil 070 – 492 39 89

Välkommen!

 

Vi samarbetar med:

VOP Twiik bild1

VOP viktopererad.se

En överviktsoperation är inte bara ett stort kirurgiskt ingrepp utan även ett verktyg som hjälp för att lösa ett viktproblem som medför stora omställningar. Livet som överviktsopererad är en ny livsstil som måste passa in i varje persons vardag. Det hjälper VOP sina kunder med i form av personlig vägledning, föreläsningar, workshop samt digitala kurser och program

Läs mer på www.viktopererad.se
Läs mer på institutet.viktopererad.se

Leena_Nygren_230x240px

Leena K Nygren
Legitimerad psykoterapeut, legitimerad sjuksköterska och kostrådgivare

Leena har utbildningar inom flera psykoterapeutiska metoder som hon använder sig av beroende på den enskildes utgångspunkt. Leena har arbetat inom hälso- och sjukvård i över 25 år. Idag är hon delägare i Triagon Metaperspektiv AB och är med och driver Skånegatan97 som verksamhetsansvari

Läs mer om Leena här

Jenny_Levin_230x240px

Jenny Levin
Legitimerad dietist, GAPS practitioner

Jenny är utbildad dietist med lång erfarenhet av mat kopplat till hälsa och välbefinnande. Som legitimerad dietist har hon en universitetsexamen i dietetik som är dietistens huvudämne. Under dietistutbildningen studerar man även mat och måltider ur ett sociologiskt perspektiv liksom fysiologi och psykologi.

Läs mer om Jenny här

 

 

Skånegatan97 är en samlingsplats för hälsa, inspiration och nya perspektiv.

 

Skånegatan 97 tjänster. individuell psykoterapi, gruppterapier, familjerådgivning, par- och familjeterapi samt nätverksmöten, dietist- och nutritionsmottagning, manuella kroppsbehandlingar, FaR – Fysisk aktivitet på recept, Fysisk träning i vår studio, Filosofiska salonger, utbildningar och kurser.

Läs mer om Skånegatan 97