[two_columns]
[column1]
Att äta för mycket kött är inte bra för hälsan har vi fått lära oss, men även ur miljöperspektiv då köttproduktionen inverkar på klimatet. Samtidigt behöver kroppen animaliska proteiner och det är och att bli vegetarian passar är ett stort beslut. Vi kommer snart att höra mer ett nytt begrepp ”att bli flexitarian”, ett mellanting mellan köttätare och vegetarian. Några dagar i veckan utesluter man animaliska proteiner eller kött, lite som ”en slags 5:2 variant av att vara vegetarian” säger Henrik Ennart, vetenskapsreporter. Trenden som ursprungligen kommer från USA men har redan startat i Nederländerna och Tyskland och vi kommer snart höra talas om uttrycket även här i Sverige. Att minska köttkonsumtionen av rött kött och välja mer fågel, fisk och ägg har allmänt en positiv verkan på både hälsa och vikten. Så varför inte bli ”Flexitarian”?
Läs mer i artikeln: http://blog.svd.se/ennartshalsa/2014/01/25/ar-du-en-flexitarian/
[/column1]
[column2]
[/column2]
[/two_columns]