Franska Fastan

Franska Fastan

Ge din kropp en vilopaus!

Dagens stressiga och intensiva samhälle har fört oss till en livsstil baserad på snabba lösningar även vad det gäller maten. En fasta ger kroppen en stund av återhämtning och möjlighet till att läka sig själv. Den hjälper till med att rensa ur, reparera och balansera upp alla viktiga system i kroppens komplexa maskineri.

Franska fastan unikt som verktyg

Att fasta hjälper dig samtidigt att bryta av banden till ett osunt ätande, kickar igång en viktnedgång och lugnar både sötsug och ditt belöningssystem. Här tar vi hand om alla faktorer som påverkar ditt ätande, bygger upp strategier för att du inte ska trilla tillbaka igen.

Massor av inspiration från det franska köket och medelhavskosten som baseras sig på enkla och naturliga råvaror. Du lär dig konsten att äta gott, njuta av mat och hur du samtidigt behåller din nya trivselvikt!

Franska Fastan hjälper dig med…

  • Att rensa ur din kropp och fylla på med ny energi
  • Bli av med sug, osunt småätande och skuldkänslor
  • Förbättrar din mag- och tarmhälsa genom sunda matval
  • Att äta rätt för att behålla din nya viktballans
  • Uppleva matglädje och dyka in i fransk matfilosofi

Hur vill du starta?

Jag vägleder dig till rätt val!

Franska fastaprogrammet kan göras på olika sätt beroende på dina förutsättningar, din målsättning och vad du önskar uppnå för resultat.

HELFASTA

Helfastan är den mest strikta starten där du byter ut alla dagens måltider mot näringsprodukter för att komma ner till ett tillräckligt lågt energiintag för att kroppens ska hamna i ketos genom den kraftiga fettnedbrytningen. Vid användning av våra egna produkter från Frankrike, Skandiform, så kommer du att kunna äta rikligt med färska grönsaker även under denna etapp.
Fördelar: Snabb start på viktnedgång och bra mättnadskänsla genom ketoskropparna som bildas under fettnedbrytningen.
Nackdelar: Väldigt strikt och tillåter inga felsteg.

HALVFASTA

Här byter vi ut 2 måltider dagligen med näringsprodukter och inför 2 vanliga huvudmål baserade på mycket grönsaker och proteinrika livsmedel.
Fördelar: Hjälper dig att få bort småätande, blir en utmärkt bas för ny kosthållning och är lätt att anpassa socialt. Kan pågå under en längre period.
Nackdelar: Långsammare viktnedgång

PERIODISK FASTA

En till två dagar fasta varje vecka med intag av ren mat och/eller näringsprodukter samtidigt som du bygger upp en ny och hälsosam baskosthållning.
Fördelar: Ett flexibelt program anpassat efter dina åtaganden som hjälper dig att stabilisera din nya trivselvikt och förankra dina nya kostvanor
Nackdelar: Mindre viktnedgång och strikt under fastadagarna.

Välkommen!
Tina Gloaguen

Kost & hälsopedagog- Mat & ätbeteende
Grundare till VOP & VOP Institutet online