Modevi metoden

MODEVI METODEN

Ett sätt att leva med maten mer än ett viktprogram!

 

NÄR MATEN FÅR SIN RÄTTA ROLL I LIVET

Modevi är en franskinspirerad metod som hjälper dig att få ett hälsosammare liv som håller i vardagen, på helgen och hela året runt. Modevi har sina rötter i den franska kulturen där maten har ett stort värde och en viktig social roll. Något vi har tappat bort i dagens stressiga samhälle och där mat lätt blir ett substitut för att hantera jobbiga känslor på gott och ont.

 

ETT NYTT SÄTT ATT TÄNKA RUNT KROPP, VIKT OCH MAT

Modevi tar fram det franska sättet att leva med maten på ett naturligt sätt vilket gör att du kan känna glädje till att äta och ändå hitta din trivselvikt. Genom att förbättra din relation till mat undviker du att känna stress, förbud eller frustrationer. Modevi är ett nytt sätt att tänka och leva där maten är grundpelaren i en ny livsstil som ger dig tillbaka formen på alla sätt.

 

ETT PROGRAM BASERAT PÅ DINA FÖRUTSÄTTNINGAR

Modevi är ett nytt unikt koncept som tar hänsyn till din livssituation i sin helhet. Vi söker efter grundorsakerna till din aktuella problematik, hjälper dig med att göra en storstädning i dina måsten och vägleder dig fram till dina mål genom ditt personliga program baserat på dina förutsättningar. Du bestämmer själv takten med hjälp av våra timkort.

 

MODEVI HJÄLPER DIG ATT:

– förstå varför du går upp i vikt eller äter fel
– välja rätt mat och äta rätt sak vid rätt tidpunkt
– anpassa ditt ätande till ditt vardagsliv
– hantera stress och känsloätande
– njuta av mat utan att få dåligt samvete

 

MODEVI METODEN I FEM STEG

 

Starter, förstå grundorsakerna

Du behöver kunna sätta fingret på och bli medveten om de verkliga orsakerna som ligger bakom dina viktproblem för att vi sedan ska kunna ta hand om dem. Risken är annars att du efter ett tag glider tillbaka till ett gammalt ätbeteende och ny viktuppgång.

 

Ändra tankemönster och sätta mål

För att kunna genomföra förändringar med kosten och vikten så behöver du lära dig att tänka annorlunda än hur du har gjort tidigare. Det är då du hittar dina lösningar och kan sätta upp nya mål. Att stanna kvar i ett bantningstänk även efter avslutat program leder dig tillbaka till ruta ett igen med allt vad det innebär.

 

Bygga en realistisk handlingsplan

En handlingsplan måste vara baserad på dina förutsättningar, stämma överens med dina behov och behöver vara flexibel. Därför bygger vi upp handlingsplanen tillsammans för att den ska bli hållbar i din vardag och vi hjälper dig att hantera alla oförutsägbara händelser som har tendens att dyka upp i livet lite närsom.

 

Justera och bygga strategier

Fallgropar tillhör förändringsprocessen och är inte ett misslyckande i sig utan betyder att ditt program behöver justeras. Du får även lära dig att se vilka dina triggers och svaga punkter är och med den kunskapen så bygger vi upp effektiva strategier, allt för att du inte ska trilla dit igen.

 

Förankra för framtiden

När du väl är framme vid mål så behöver du förankra dina kost- och livstilsförändringar så det blir hållbara för framtiden och för att undvika jojjoeffekten.  Du kommer att få ett enkelt och effektivt verktyg som hjälp och som gör att du kan behålla kontrollen ända tills dina nya vanor har omvandlats till rutiner!
Grattis, då har du kommit i mål!

 

 

Boka ditt möte här!

  20180912_103617

Låt maten bli en glädje inte en fiende i ditt liv!

Tina Gloaguen
Kost och hälsopedagog – Mat och Ätbeteende