Modevi metoden

Modevi metoden

Ett sätt att leva med maten mer än ett viktprogram!

Modevibetyder ett levnadssätt, är en franskinspirerad förändringsmetod som hjälper dig att förbättra dina kostvanor och hitta din trivselvikt utan att du trillar tillbaka på ruta ett igen! Modevi handlar om ett nytt sätt att tänka kring mat och ätande och som tar hänsyn till matens alla viktiga funktioner från tröst till glädje och som samtidigt hjälper dig att bli av med matstress, förbud och frustrationer.

Modevi tar problemet från rätt håll

Statistiken visar att 95 % av alla bantningsförsök leder tillbaka till ny viktuppgång. Det handlar i grunden om att viktprogram och dieter oftast fokuserar på vad du ska stoppa på tallriken men ser inte ditt hälsoproblem ur ett större perspektiv. Har du idag ett problem med vikten eller brottas med ohälsosamma kostvanor så finns där andra orsaker som styr dig och som även behöver omhändertas. Det hjälper Modevi metoden dig med.

Modevi baserar sig på dina förutsättningar

Modevi metoden hjälper dig att förstå helheten av ditt hälsoproblem och ger dig verktyg för att lyckas. Programmet baserar sig på dina förutsättningar med fokus hållbara lösningar och hjälper dig att anpassa dina nya vanor till ditt vardagsliv. Din historia är unik och måste hanteras därefter.

Modevi hjälper dig att…

  • förstå varför du går upp i vikt eller äter fel
  • välja rätt mat och äta rätt sak vid rätt tidpunkt
  • anpassa ditt ätande till ditt vardagsliv
  • hantera stress och känsloätande
  • njuta av mat utan att få dåligt samvete

Modevi metoden i 5 steg!

Modevi är ett KBT-inriktad arbetsmetod som är basen för alla personliga programupplägg eller metoder.

Vad ligger bakom ditt viktproblem?

Du behöver kunna sätta fingret på och bli medveten om de verkliga orsakerna som ligger bakom dina viktproblem för att vi sedan ska kunna ta hand om dem. Risken är annars att du efter ett tag glider tillbaka till ett gammalt ätbeteende och ny viktuppgång.

Ändra dina tankemönster och sätt mål

För att kunna genomföra förändringar med kosten och vikten så behöver du lära dig att tänka annorlunda än hur du har gjort tidigare. Det är då du hittar dina lösningar och kan sätta upp nya mål. Att stanna kvar i ett bantningstänk även efter avslutat program leder dig tillbaka till ruta ett igen och med allt vad det innebär.

Du behöver en realistiskt handlingsplan

En handlingsplan måste vara baserad på dina förutsättningar, stämma överens med dina behov och behöver vara flexibel. Därför bygger vi upp handlingsplanen tillsammans för att den ska bli hållbar i din vardag och vi hjälper dig att hantera alla oförutsägbara händelser som har tendens att dyka upp i livet lite närsom.

Justera ditt program och bygg nya strategier

Fallgropar tillhör förändringsprocessen och är inte ett misslyckande i sig utan betyder att ditt program behöver justeras. Du får även lära dig att se vilka dina triggers och svaga punkter är och med den kunskapen så bygger vi upp effektiva strategier, allt för att du inte ska trilla dit igen.

Hur du förankrar dina nya vanor för framtiden

När du väl är framme vid mål så behöver du förankra dina kost- och livstilsförändringar så det blir hållbara för framtiden och för att undvika jojoeffekten.  Du kommer att få ett enkelt och effektivt verktyg som hjälp och som gör att du kan behålla kontrollen ända tills dina nya vanor har omvandlats till rutiner!

Grattis, då har du kommit i mål!

Välkommen!
Tina Gloaguen
Kost & hälsopedagog- Mat & ätbeteende
Grundare till Skandiet & VOP viktopererad.se