[two_columns]
[column1]
[/column1]
[column2]
James Kennedy är australisk kemilärare som har undersökt innehållet i några vanliga livsmedel. Syftet är att få bort lite av den rädsla vi kan ha mot ”kemikalier”, speciellt i relation med det vi äter. Han vill med detta få oss att förstå att även en banan består av en rad ”ämnen” även kallat ”kemikalier” som alla har sina komplicerade strukturer och kemiska namn som får oss att höja på ögonbrynen. Men med hjälp av E-nummer system och IUPAC-namn förenklar man innehållförteckningarna på våra livsmedelförpackningar och där även naturliga ämnen får sitt lilla nummer.
Mer om IUPAC-nomenklatur: sv.wikipedia.org/wiki/IUPAC-nomenklatur
Mer om E-nummer på Livsmedelsverket: www.slv.se/grupp1/Markning-av-mat/Tillsatser-i-mat/E-nummernyckeln–godkanda-tillsatser/
[/column2]
[/two_columns]