Övervikt – problem eller lösning?

Övervikt – problem eller lösning?
9 januari, 2014 Skandiet

[two_columns]
[column1]

Maten har många olika funktioner och är en spegel av våra känslor, det liv vi lever på både gott och ont. Vi äter för att vi är glada eller ledsna, när vi är trötta, behöver energi eller när vi umgås med vänner. Ibland hinner vi inte äta för vi har för bråttom eller är för stressade. Kanske har vi tappat lusten för mat eller glömt bort matens betydelse för vår hälsa och vårt välbefinnande.

Tar vi tid för att njuta av god mat eller frossar vi för att döva jobbiga känslor som vi inte orkar ta itu med?  Övervikt är en komplex historia där balansen mellan kroppen, våra tankar och våra känslor blir avgörande för vår hälsa och det liv vi lever.

För att lyckas gå ner i vikt behövs en stark vilja, motivationen, att aktivt arbeta med beteendeförändringar, nya kostvanor, komma igång och röra på kroppen men speciellt, våga ändra på gamla tankemönster.

Varje person är unik och har sin egen vikthistoria bakom sig och därför arbetar vi på Skandiets hälsomottagning med individuellt anpassade hälsoplaner för att uppnå långsiktiga resultat.  Att lära om och ändra livsstil tar tid!

[/column1]
[column2]

Vi vänder oss till dig som:
– vill gå ner i vikt på grund av hälsoskäl, är trött på att vara andfådd eller ha ont i kroppen
– behöver snabbt gå ner i vikt inför ett kirurgiskt ingrepp
– vill må bättre och lära dig äta sunt
– har lagt på dig oönskade kilon på grund av klimakteriet
– har eller vill genomgå en viktoperation
– vill gå ner några kilon i vikt för att känna dig allmänt lite bättre
– nyligen har fått barn och vill hitta formen igen!
– tränar mycket och behöver justera kosten därefter

[/column2]
[/two_columns]